dimosagiaparaskevis.gr
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΑΙΔΕΙΑ

Ένθετο Παιδεία: Η σπουδαιότητα της εκμάθησης ξένων γλωσσών

Sequence 04.00 02 00 22.still001 768x486 1
Κοινοποίηση

Η γλωσσομάθεια αποτελεί χρήσιμο και απαραίτητο εργαλείο. Τα οφέλη πολλά. Επικοινωνία, μεγάλο πλεονέκτημα για μια θέση στην αγορά εργασίας, μεταπτυχιακά, σπουδές σε ξένα πανεπιστήμια, σύνδεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Στο ένθετο του ΕΡΤNEWS για την ΠΑΙΔΕΙΑ, εκπαιδευτικοί εξηγούν τη σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών, τι προσφέρει στα παιδιά και ποια είναι η σωστή ηλικία για να ξεκινήσουν τις ξένες γλώσσες.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

26 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Η 26η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών και ο εορτασμός της καθιερώθηκε το 2001 απο το συμβούλιο της Ευρώπης. Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής ένωσης προωθείται η εκμάθηση γλωσσών και η πολυγλωσσία στην Ευρώπη. Σε όλα τα σχολεία της χώρας η μέρα τιμήθηκε με δραστηριότητες που επέλεξαν οι εκπαιδευτικοί βάσει των οδηγιών του Υπ. Παιδείας. Η μέρα εορτάσθηκε και στα ελληνικά σχολεία του εξωτερικού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από το ελληνικό σχολείο του Λουμπουμπάσι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τίμησαν την ημέρα με ένα βίντεο. Τα παιδιά ανέλαβαν ρόλο δημοσιογράφου και μετέδωσαν σε διαφορετικές γλώσσες γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα στα ξένα δελτία ειδήσεων.

Συμβουλές για μετεγγραφές και μετακινήσεις φοιτητών

Κάθε χρόνο προς τα τέλη Οκτωβρίου ανοίγει το σύστημα των μετεγγραφών και μετακινήσεων φοιτητών. Τι είναι όμως η μετεγγραφή και τι η μετακίνηση; Ποιες οι διαφορές μεταξύ τους; Στο ένθετο για την ΠΑΙΔΕΙΑ ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Κωνσταντίνος Κότιος αναλύει τις διαφορές και δίνει χρήσιμες συμβουλές σε φοιτητές και γονείς.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Το δωμάτιο: ανακαλύπτω την κλίμακα και τον χώρο μου”

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, Δευτέρα , 01/04/2024

Πρόγραμμα αγιασμών στα σχολεία του Δήμου Αγ. Παρασκευής